fredag den 27. september 2013

Fælles Fredag - Splatter!

Så blev det fredag igen - og det betyder jo fælles fredag!

Dagens tema er 'spaltter'... som jeg har det lidt ambivalent med. Jeg synes, at det kan se flot ud, men hvis det ikke er lavet godt kan det se ganske forfærdeligt ud! Jeg har aldrig selv lavet en splatter mani før - så jeg overvejede om jeg skulle tegne splatter på neglene istedet for at splatte farverne på. Jeg tog den længere og sværere vej - nemlig at splatte løs med et sugerør! Forbered jer derfor på et laaangt indlæg!

Til min mani ville jeg gerne vælge nogle fine efterårsfarver, som passede godt sammen - og hvor farverne ikke var for forskellige - jeg er jo konservativ, så min lak skal helst ikke 'larme for meget'. Jeg valgte at bruge de flotte farver fra OPI's efterårskollektion fra sidste år. Jeg var virkelig vild med den kollektion! Den lilla hedder 'Suzi & The Seven Düsseldorfs', den orange hedder 'Deutsch You Want Me Baby?', den kastanje-farvede hedder 'German-icure By OPI' og den mørkelilla hedder 'Every Month Is Oktoberfest'.
Og så til splatter! Jeg havde set en fin gør-det-selv-guide på denne blog. Og jeg tænkte, at jeg ville gøre hende tricket efter.

Man starter med at male et kvadrat på en plasticpose. Dernæst tager man og splatter løs med de farver man har lyst til - ved at stikke et sugerør ned i flaskerne med neglelak (hvor man skal passe på ikke at få stukket sugerøret helt ned over kuglerne, der ligger i bunden). Så skulle resultatet gerne se nogenlunde sådan ud:
Dernæst lader man det ligge natten over. Så klipper man det i stykker - som passer til ens negle i størrelsen. Det ser nogenlunde sådan ud:
Så piller man plastikken af stykkerne - og så har man faktisk fået lavet sine egne decals. Så er det i gang med at lakere neglene - én ad gangen. Når neglen har fået samme basefarve (et enkelt lag er nok), som den man brugte på posen, påfører man en decal. Så skal man lige bruge lidt tid på, at sætte den på plads og klippe den lidt til. Når det er gjort på alle neglene kan man lægge en top-coat. Og så skulle man være klar.

Jeg synes at resultatet blev ok - og det bedste var, at jeg undgik den frygtede rengøring af hænderne efter en omgang traditionel splatter - hvor man splatter direkte på neglene. Derudover kunne jeg også klippe stykkerne til, så jeg brugte de steder hvor lakken lå pænt - og undgik derfor f.eks. en helt orange negl.
Det krævede dog ret meget neglelak at lave dette design - æv. Derudover tog det virkelig lang tid - også at lægge decals på neglene, dem kæmpede jeg lidt med (men jeg har heller ikke prøvet det før). Og sidst men ikke mindst, så var jeg nødt til at bruge to lag top-coat for nogenlunde at få en jævn mani... og den var stadig ikke jævn efter to lag. Øv. Så det er nok en metode, som jeg gerne vil prøve igen - altså 'lav-dit-design-på-en-pose-først-metoden', men nok ikke til splatter-negle :-)

Nå, men som sagt - så er resultatet nu alligevel meget fint. Især tommelfingeren synes jeg er super fin (tryk evt. på billedet for at se det 'tættere på'). Jeg afsluttede med en mat top-coat.

Desværre havde jeg helt koralrøde negle efter at have fjernet 'Suzi...' Øv.


Alle OPI-lakkerne, som jeg har brugt i dette indlæg, er købt på trendsales.dk

Husk at se hvordan de andre har lavet splatter i dag! :-)

- Maria

10 kommentarer:

 1. Nuii det er flot og smart måde at gøre det på! Har godt set teknikken på youtube men havde nok aldrig kommet på at gøre det til det her :D

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Nuii' er altid et velkomment ord på bloggen, tak for den søde kommentar :-D

   Slet
 2. Jeg synes, det er rigtig fint! Ærgerligt, at man skal bruge så meget neglelak - og at det i øvrigt er så besværligt. Men fint, det er det godt nok (og det er jo nogle top-flotte farver og seje navne!) :)
  Kh. T.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak T! Og ja, netop: top-flotte farver og navne :-)

   Slet
 3. eeej, hvor smart! og hvor er farverne fine sammen!
  jeg overvejede også den nemme løsning, og bare male splatter-klatter på :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg tænker også at jeg vil tage snyde-vejen en anden gang, hvis der skulle stå splatter på skemaet!

   Slet
 4. Hvor smart! Det ser rigtig godt ud :) Er vild med farverne, de passer rigtig godt sammen :)

  SvarSlet
 5. vildt smart måde du har gjort det på og til dig passer de farver rigtigt godt sammen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - ja, det krævede i hvert fald ikke så meget rengøring, men jeg synes stadig at det tog laaang tid at lægge pænt på, men jeg vil helt sikkert prøve metoden igen, men måske hvor mønsteret ikke skal dække hele neglen :-)

   Slet